NEXANS Nederland B.V.

Nexans Nederland B.V.

News@Nexans Nieuwsbrief
 8 november 2016
CPR - Construction Product Regulation
 
NEXANS CPR NEWSFLASH


 
 


BRANDVEILIGE KABELS VAN NEXANS CONFORM CPR

PLANNING VAN FASERING LIGT OP SCHEMA

 
 Tijdschema tot verplichte toepassing
 

Om aan de CPR te kunnen voldoen ontwikkelde Nexans een nieuwe generatie brandveilige kabels volgens de nieuwe Europese brandklassen. Vanaf 1 juli 2016 kunnen geaccrediteerde aangemelde instanties (Notified Bodies) de bestendigheid van de brandprestaties beoordelen en verifiëren. Voor een aantal productfamilies van Nexans in de verschillende brandklassen werd door deze aangemelde instanties inmiddels de conformiteit met CPR bevestigd.

Dit zal Nexans toelaten om voor deze producten een prestatieverklaring op te stellen en te voorzien van een CE-markering. Met het opstellen van de prestatieverklaring neemt Nexans de verantwoordelijkheid op zich dat het product overeenkomt met de daarin opgegeven prestaties. De introductie van dit pakket CE gemarkeerde kabels en bijbehorende prestatieverklaring zal gefaseerd plaatsvinden.

Paul Borghouts  "Wij zijn bijzonder blij met de eerste resultaten. Onze mensen werken hard om het proces conform te laten verlopen en op tijd klaar te zijn. De planning van de fasering ligt op schema “, becommentarieert Paul Borghouts, Product Manager van Nexans Nederland. “ Dat is erg belangrijk. Niet alleen omdat wij voor de eerste nieuwe kabels al productie kunnen starten en deze naar de markt kunnen brengen, maar vooral ook om samen met onze klanten verder te kunnen werken aan een tijdige en efficiënte in- en uitfasering van voorraden, voor de verplichte ingangsdatum van 1 juli 2017!”

Lees meer...

 
 
  FOCUS OP DE CPR VOOR KABELS    
 
cpr voor kabels
WILT U MEER INFORMATIE ?


Heeft u vragen over de CPR ? Stuur een e-mail naar brandveiligheid.nl@nexans.com

Bezoek regelmatig onze website www.nexans.nl/cpr om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Lees meer...

 
 
  OVER NEXANS  
 
Nexans brengt energie tot leven door middel van een uitgebreid gamma kabels en kabeloplossingen die voor klanten wereldwijd betere prestaties leveren. De Nexans teams zetten zich in voor een partnerschap aanpak die klanten in vier belangrijke gebieden ondersteunt: energietransmissie en distributie (onderzee en op het land), energiebronnen (olie & gas, mijnbouw en hernieuwbare energiebronnen), transport (weg, spoor, lucht, zee) en gebouwen (commerciële en residentiële gebouwen en data centers).
 
   NEXANS Nederland B.V.
 
 
 

Cvent - Web-based Software Solutions