Steigenberger Hotel Köln

Meer informatie over hoe het Cvent Supplier Network werkt
Habsburgerring 9 - 13 Keulen 50674

Bekroningen

- ISO 14001-certificaat - samenwerking met gerenommeerde partners op regionaal en internationaal niveau: atmosfair, Deutsche Bahn en DGBN

Aandachtspunten locatie

Voorzieningen

Kamerkenmerken en gastenservice

  • Bagagedepot
  • Bellen (lokaal)
  • Conciërgeservice
  • Internettoegang
  • Roomservice
  • Uitzicht (stedelijk)
  • Wasserijservice

Faciliteiten

  • Autoverhuurservice
  • Beveiligingsdienst ter plaatse
  • Catering ter plaatse
  • Huisdiervriendelijk
  • Restaurant ter plaatse
  • Rolstoeltoegankelijk

Zakelijke dienstverlening

  • AV-mogelijkheden
  • Videoconferentie

Bereikbaarheid van locatie

  • Bus
  • Metro
  • Taxi
  • Trein

Apparatuur

  • Dansvloer
  • Podium

Bereikbaarheid

Met de auto: GPS-ingang: Richard-Wagner-Str. 9, 50674 Keulen Vanaf de snelweg A3: Bij knooppunt Keulen-Oost neemt u de A4 richting Aachen/Deutz en rijdt u bij Deutz uit in de richting van het stadscentrum. Steek de Deutzerbrug over en rijd rechtdoor via Neumarkt naar Rudolfplatz. Sla voor de verkeerslichten linksaf, waar u rechtsaf naar de voorkant van het Steigenberger Hotel Koeln kunt rijden. Vanaf de snelweg A1: Bij knooppunt Keulen-Noord neemt u de A57 in de richting van het stadscentrum. Sla aan het einde van de snelweg rechtsaf de Innere Kanalstrasse in. Volg naar „stadscentrum”. Rijd van de Habsburgerring naar de Aachener Strasse en sla dan linksaf de Haendelstrasse in. Sla linksaf voor de verkeerslichten, waar u rechtsaf naar de voorkant van het hotel kunt rijden. Openbare parkeerplaats op Rudolfplatz (bij het hotel) — €2,20 per uur, maximaal €22 per dag. Met het openbaar vervoer vanaf het centraal station van Keulen (Hauptbahnhof): Neem lijn 16 (Bonn) of 18 (Bruehl) naar station Neumarkt. Stap dan over op lijn 1 of 7 richting Weiden of Frechen en rijd door naar Rudolfplatz. Met het vliegtuig: Vanaf de luchthaven Keulen/Bonn: Neem vanaf het luchthavenstation (Flughafen) de S-Bahn S13 richting Hansaring en stap uit bij station „Cologne/Deutz Messe”. Volg de borden naar de U-Bahn en neem lijn 1 richting Weiden naar station Rudolfplatz.

Parkeerruimte

  • Betaalde parkeerruimte

Afstand vanaf vliegveld

  • 9.32 mijl van locatie

Vergaderruimte Steigenberger Hotel Köln

Totale vergaderruimte10.764 ft²
Vergaderzalen7
Grootste zaal4.026 ft²
Op één na grootste zaal2.228 ft²
Filters

Kamers

Totaal aantal hotelkamers305
Suites1

Lokale attracties

De Dom van Keulen

Historisch monument
Op 20 minutes afstand
Beeldontwerper: „KölnTourismus GmbH” De Dom van Keulen is de dom van Keulen (Bisschoppelijke Kerk) van het aartsbisdom Keulen en staat onder het beschermheerschap van Sint-Pieter. De kathedraal werd in 1996 uitgeroepen door UNESCO Werelderfgoed. U bent van harte uitgenodigd om een van onze missen, devoties, koorvoorstellingen en orgelrecitals bij te wonen. De kathedraal staat ook open voor stil gebed en persoonlijke toewijding. Voel je vrij om de kathedraal zelf en in je eigen tempo te verkennen. Als alternatief kunt u een van onze rondleidingen nemen. Overdag Mis en speciale avondevenementen is de kathedraal gesloten voor toeristen! Let op: tijdens belangrijke evenementen kan het nodig zijn bepaalde delen van de kathedraal op korte termijn af te sluiten. Onze excuses voor het eventuele ongemak dat dit kan veroorzaken. Dagelijkse openingstijden 6.00 uur tot 19.30 uur (november tot april) 6.00 uur tot 21.00 uur (mei tot oktober) Openingstijden voor toeristen op zon- en feestdagen van 13.00 tot 16.30 uur
Domkloster 4
Köln, DE 50667

Flora - Festivalzaal

Conventiecentrum
Op 4 km afstand
De Flora, de festivalzaal van Keulen met zijn rijke traditie, vierde onlangs de heropening na een renovatieperiode van bijna drie jaar. Het ligt midden in een prachtig complex van parken en tuinen in het noordelijke deel van de stad.
Am Botanischen Garten 1
Köln, DE 50735

Keulen Carnaval

Op 2 km afstand
Het carnaval van Keulen behoort tot's werelds grootste en bekendste carnavalvieringen. Het wordt ook wel „Fastelovend” of „Fasteleer” in dialect genoemd. De carnavalssessie of het „Vijfde seizoen” wordt officieel geopend op de „Elfde in de Elfde”, 11 November, om „elf minuten na elf uur” met de presentatie van het aangewezen Keulse Triumviraat en optredens van de bekendste carnavalsmuzikanten op de „Alter Markt” voor tientallen duizenden toeschouwers. De activiteiten nemen daarna geleidelijk toe: na de rustige advent- en kerstseizoen beginnen de carnavalssessies en ballen in het nieuwe jaar. The Street Carnival - de „Crazy Days” - begint op „Women's Carnival Day”, de donderdag voor rozenmaandag. Vanaf deze datum vieren de carnavalsfeestvierders die bekend staan als „Jecken” in de pubs en op straat tot de avond van Carnaval dinsdagavond.
Heumarkt 55
Köln 50667

Archeologische zone/Praetorium

Museum
Op 20 minutes afstand
Keulen heeft nog steeds indrukwekkende overblijfselen uit het Romeinse verleden, toen de stad diende als hoofdstad van de provincie Germania Inferior. Onder deze relikwieën bevindt zich het Praetorium onder het stadhuis en een deel van het Romeinse riool. De middeleeuwen worden in de toekomstige archeologische zone ook vertegenwoordigd door een mikveh, het rituele Joodse bad. Deze mikveh diende een van de oudste en belangrijkste Joodse gemeenschappen in Duitsland. Deze sites zullen allemaal worden opgenomen in de toekomstige archeologische zone en het bijbehorende Joods Museum. Bezoekers van de oorspronkelijke sites vinden monumenten uit een periode van twee millennia. Wat hier zal worden gepresenteerd, is het kosmopolitische hart van de geschiedenis van Keulen, variërend van de indrukwekkende ruïnes van het Romeinse gouverneurpaleis tot de overblijfselen van een van Europa's belangrijkste Joodse wijken.
Rathauspl. 2
Köln, DE 50667

„Kölnisches Stadtmuseum”

Museum
Op 20 minutes afstand
Het Kölnisches Stadtmuseum toont, verzamelt en bewaart voorwerpen en kunstwerken over de geschiedenis van Keulen vanaf de middeleeuwen tot heden. De permanente collectie in het indrukwekkende Zeughaus, het voormalige wapenarsenaal van de stad, geeft inzicht in de politieke geschiedenis, economie, cultuur en het dagelijks leven van Keulen en informeert bezoekers over de onderscheidende kenmerken van de stad en haar inwoners. Tot de unieke exposities behoren een grootschalig model van de stad, prachtig gemeentelijk zilver, glanzende ridderpakken en een Otto-motor (interne verbranding) uit 1897. De permanente collectie wordt aangevuld met fascinerende bijzondere tentoonstellingen.
Zeughausstraße 1—3
Köln, DE 50667

Dierentuin

Parkeren
Op 4 km afstand
De dierentuin van Keulen werd opgericht in 1860 en is een van de oudste zoölogische tuinen. Bekijk meer dan 500 diersoorten uit alle continenten en oceanen. Der Kölner Zoo werd in januari 1860 gegründet und zählt zu den ältesten Zoologischen Gärten. Er beherbergt über 500 Tierarten. Ben 19. September 2004 wurde ein etwa 2 Hektar großes Gehege für die asiatischen Elefanten, der „Elefantenpark Köln”, eingeweiht.
Riehler Str. 173
Kön 50735

Museum Ludwig

Museum
Op 20 minutes afstand
Eind jaren zestig verzamelden Irene en Peter Ludwig de grootste collectie popart buiten de VS en schonken een groot deel aan de stad Keulen. Dit was de basis voor de oprichting van Museum Ludwig in 1976. Naast popart gaven de Ludwigs het museum een uitgebreide collectie werken van de Russische avant-garde van 1906 tot 1930 en enkele honderden werken van Pablo Picasso in vaste bruikleen. Met meer dan 180 originele stukken en 730 grafische werken herbergt Museum Ludwig ondertussen de op twee na grootste Picasso-collectie wereldwijd.
Heinrich-Böll-Platz
Köln, DE 50667

Winkelstraten Schildergasse en Hohe Strasse

Winkelen
Op 1 km afstand
Keulen is een van de meest populaire steden om te winkelen. Er is ons verteld dat er mensen zijn die speciale uitstapjes maken naar onze kathedraalstad om naar hartenlust te wandelen en te winkelen. De populairste winkelstraten zijn Schildergasse en Hohe Strasse. Wie van trendy boetieks houdt, moet een omweg maken naar de nabijgelegen Ehrenstraße. De glamour van veel luxemerken voegt zijn glans toe aan de Mittelstraße. Er zijn ook tal van mogelijkheden om te winkelen in de arcades in het stadscentrum en langs de Ring. Hier kun je winkelen tot je in een ultramoderne sfeer valt — en jezelf daarna versterken met voortreffelijke lokale lekkernijen in een van de vele levendige koffiebars. Minder bekend, maar daarom al het gezelliger, is een shoppingtour door de hoofdstraten van de individuele buurten (in het lokale dialect „Veedel” genoemd).
Neumarkt
Köln, DE 50667

Meer

Het monumentale Steigenberger Hotel Köln ligt in het stadscentrum, op slechts enkele minuten van belangrijke historische bezienswaardigheden. De 305 moderne kamers bieden comfortabele apparatuur, een modern design en warme kleuren die u uitnodigen om te ontspannen na een lange dag. De kamervoorzieningen omvatten airconditioning, tv, telefoon inclusief gratis lokale telefoongesprekken, een bureau, een kluisje, een minibar en koffie- en theefaciliteiten. Bereik de wereldberoemde Dom van Keulen en de Rijnpromenade na een wandeling van ongeveer 20 minuten. Bezoek de gotische kathedraal en wandel door kronkelende steegjes in de historische wijk. De stedelijke Belgische wijk ligt op slechts een steenworp afstand van het hotel en is een bezoek waard met uw collega's na een lange dag. Meer afgelegen hotspots en de handelsbeurs van Keulen zijn gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer vanaf „Rudolfplatz”, dat vlakbij het hotel ligt.

Seizoensgebondenheid

jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Hoogseizoen
Voor- en naseizoen
Laagseizoen
Dec 1 – Dec 31
Apr 1 – Apr 30
Jul 1 – Aug 31

Beperkingen voor faciliteiten

Het hotel is een monumentaal gebouw.

Extra informatie

- het hotel ligt direct in het stadscentrum -ideale verbinding met het openbaar vervoer vanaf het nabijgelegen station „Rudolfplatz” - 20 minuten loopafstand van de Rijn en de beroemde kathedraal van Keulen - 304 moderne kamers en 1 suite - 7 vergader- en evenementenruimten met natuurlijk daglicht - Green Meeting-concept: verhuur van de hoofdconferentieruimte, standaardtechnologie inclusief scherm, projector (16:9 - tot max. 84 m²), flipover, vers gefilterd drinkwater in herbruikbare Steigenberger-flessen geserveerd in de grote conferentieruimte en tijdens de lunch (onbeperkt), 2 vergaderpauzes met koffie, thee en een selectie regionale en seizoensgebonden producten, driegangenbuffet of -menu met regionale en seizoensgebonden gerechten, fairtrade biologische vergadersnacks, evenementenadviseur ter plaatse en schrijfgerei gemaakt van gerecyclede materialen