Geneva Tourism & Convention Bureau

Pecolatstraat 1 P.O. Box 1602 1211

Bureau voor toerisme en congressen van Genève

Welkom in het centrum van Europa, welkom in Genève. Genève biedt op verschillende manieren de perfecte bestemming voor elk soort evenement: expertise, toegankelijkheid en Zwitserse professionaliteit gaan hand in hand met een krachtig internationaal netwerk. Genève, de „hoofdstad van de vrede”, biedt u congresinfrastructuur van topkwaliteit en een hoog niveau van expertise in verschillende domeinen, zoals academisch, medisch, financiën of innovatie. De stad is ook de thuisbasis van 41 internationale organisaties, waaronder de Verenigde Naties en 750 NGO's, zodat u een nauwe band met hen hebt. Elke dag ontvangen we de wereld en grote internationale evenementenorganisatoren vertrouwen op onze expertise en knowhow. Uw afgevaardigden hebben gemakkelijk toegang tot de luchthaven van Genève met 140 rechtstreekse vluchten van over de hele wereld. Met ons efficiënte openbaar vervoersysteem, gratis, bereiken ze het stadscentrum in slechts 7 minuten. En ontdek dat we hier perfect wereldachtig spreken; met 190 nationaliteiten die hier wonen, is de stad echt internationaal. Ze zullen zich op hun gemak voelen en profiteren van de prachtige natuurlijke omgeving, de lokale 'art de vivre' en onze cultuur. Heb je meer nodig om een hoge mate van deelname te garanderen? Duurzaamheid, stabiliteit, stiptheid en Zwitserse prijs-kwaliteitverhouding zijn uw troeven voor een geslaagd evenement: met voorspelbare budgetten - en de laagste btw in Europa (7,7%) - kunt u in Genève het verwachte verwachten.

Afstand vanaf vliegveld

  • Internationale luchthaven van Genève

    3 mijl van stadscentrum


Lokale attracties

Genève, de hoofdstad van de gastronomie van Zwitserland

Recreatie
Genève is echt een stad met goede smaak! Het heeft de beste restaurants van Zwitserland, met meer dan 20 Michelin-sterren en 60 restaurants die door Gault Millau zijn erkend. De meest veeleisende fijnproevers weten waar ze moeten zijn.

Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst (Mamco)

Museum
Kenners en nieuwkomers op het gebied van hedendaagse kunst weten dat een bezoek aan de Mamco een must is als je in Genève bent. Dit museum heeft van een hele wijk van Genève een Europees centrum van moderne kunst gemaakt. Het Mamco is het grootste en jongste museum voor hedendaagse kunst in Zwitserland. Het is internationaal bekend als een referentie in de hedendaagse kunstscene, gebaseerd op een collectie van 4.000 items, waarvan een derde eigendom is van het museum. Sinds de opening in 1994 heeft het museum meer dan 450 tentoonstellingen gehouden, die de diversiteit en dynamiek van de Zwitserse en internationale kunstscene weerspiegelen. Drie keer per jaar voegt de Mamco een nieuwe functie toe aan de permanente tentoonstelling. Het programma is opgedeeld in twee reeksen van drie jaar.

Een wereldbol voor wetenschap en innovatie (CERN)

Museum
De Globe of Science and Innovation is een mijlpaal voor CERN en een symbool van duurzame ontwikkeling voor iedereen. Het is 27 meter hoog en 40 meter in diameter, wat ongeveer zo groot is als de koepel van de Sint-Pietersbasiliek in Rome! De Globe of Science and Innovation is overdag en's nachts een unieke visuele mijlpaal en is een metafoor voor de planeet aarde. Op de begane grond neemt de tentoonstelling 'Universe of Particles' de bezoeker mee op een reis diep in de wereld van deeltjes en terug naar de oerknal.

Winkelstraten

Winkelen
Stel je een stad voor waar prestigieuze horloges de tijd bepalen. Een hele straat is bezaaid met luxe merken en grote namen in de mode. De meest luxueuze vitrines zijn echter van de Geneva Haute Horlogerie. Echt een schitterende ervaring! Voor de meester-horlogemakers van de stad is perfectie traditie omdat ze uurwerken van eeuwige schoonheid creëren. Je kunt ze bewonderen in de luxe boetieks van Rue du Rhône, een winkelgebied met elegantere winkels dan waar dan ook! Liefhebbers van mooie horloges kunnen de „Watch Tour” volgen naar het Patek Philippe Museum, de Cité du Temps en de Piaget Time Gallery.

Een mediterraan tintje - Carouge

Recreatie
Een dorp in de stad. In Carouge, dit oude marktstadje dat vroeger toebehoorde aan het koninkrijk Sardinië, leeft een Geneviaanse versie van „la dolce vita”. De straten met boetieks, voedingswinkels en werkplaatsen ademen een Boheemse sfeer uit. Bezoekers waarderen de levendige sfeer op de lommerrijke pleinen. Carouge, aan de overkant van de rivier de Arve, is het Greenwich-dorp van Genève. U kunt urenlang door de straten slenteren en etalages bezoeken in de galeries en boetieks. De mediterrane architectuur weerspiegelt de Sardijnse oorsprong en geeft het een zuidelijke uitstraling. Breng een paar ontspannende uurtjes door op de schaduwrijke terrassen in het gezelschap van bewoners, ambachtslieden, antiquairs of kunstenaars. Of een avond met de smartset van Genève in een trendy bar!

Europees hoofdkantoor van de Verenigde Naties

Historisch monument
Het Palais des Nations, gebouwd tussen 1929 en 1936, is het Europese hoofdkwartier van de Verenigde Naties. Dit centrum van werelddiplomatie verwelkomt jaarlijks meer dan 25.000 afgevaardigden. In de kamers wordt een groot aantal kunstwerken tentoongesteld. Het gebouw is elke dag te bezoeken.

Een adembenemend panorama - de oevers van het meer van Genève

Historisch monument
De grootste bezienswaardigheid van de stad. Het meer van Genève paradeert langs de mooiste plekken van de stad, zoals de Jet d'Eau, die over de hele wereld bewonderd wordt. Vanaf de kades vol bloembedden heeft de bezoeker een uitzonderlijk uitzicht op het meer en de bergen. Neem de tijd om te genieten van deze idyllische omgeving. De 140 meter hoge Jet d'Eau is het meest emblematische symbool van Genève. Bezoekers van over de hele wereld komen de elegantie en kracht van dit unieke monument bewonderen. Vlakbij de Jardin Anglais vindt u de Bloemenklok, het symbool van de horloge-industrie in Genève. Als u de Mont-Blanc-brug oversteekt, bereikt u de rechteroever van het meer waar het 19e-eeuwse Brunswick Monument menig bezoeker intrigeert. Mis de Pâquis-steiger niet met zijn vuurtoren en

Museum Patek Philippe

Museum
Het Patek Philippe Museum bevindt zich in het hart van de wijk Plainpalais. Het werd opgericht in 2001 en toont de meest prestigieuze creaties van de meesterhorlogemakers van het merk. Bezoekers kunnen ook een buitengewone collectie horloges, muziekautomaten en geëmailleerde miniaturen uit de 16e tot de 19e eeuw bewonderen, gemaakt in Genève, Zwitserland en Europa. Het museum herbergt ook een bibliotheek die volledig is gewijd aan uurwerken en aanverwante onderwerpen.

Congrescentra

  • Palexpo, Geneva

    Palexpo, het expositie- en congrescentrum van Genève, is een internationale multifunctionele expositie- en congreslocatie. Het ligt op slechts 10 minuten van het stadscentrum van Genève en is rechtstreeks bereikbaar via de internationale luchthaven en het internationale treinstation.

  • Centre International De Conference Geneve

    Het International Conference Centre in Genève is de ideale evenementenlocatie voor 100 tot 2.200 personen. Toegankelijkheid, modulaire combinaties, functionaliteit en een toekomstgerichte aanpak zijn belangrijke troeven die van het CICG het juiste conferentiecentrum voor u maken.

Meer

Seizoensgebondenheid

jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Hoogseizoen
Mar 1 – Jun 30
Voor- en naseizoen
Sep 1 – Nov 30
Laagseizoen
Jan 1 – Feb 29
Jul 1 – Aug 31
Dec 1 – Dec 31

Extra informatie

Label „" Clean & Safe "”: de toeristische dienstverleners van het land nemen speciale maatregelen om hun gasten te beschermen en ervoor te zorgen dat ze genieten van hun verblijf in Zwitserland.” De veiligheidsprotocollen van de afzonderlijke sectoren zijn rechtstreeks op onze website te vinden.

Webkoppelingen

Extra materiaal

Contact met ons opnemen

Hebt u al een account?