Aruba Convention Bureau

LG Smith Boulevard #8

Waarom kiezen voor onze bestemming?

Een bezoek aan Aruba is voldoende om te begrijpen waarom we het One Happy Island worden genoemd. Oneindige dagen van gelukzalige zonneschijn, sprankelend helder turkoois water, suikerwitte stranden en de warme en uitnodigende gastvrijheid van onze mensen zullen een glimlach op ieders gezicht toveren! Aruba beschikt over eersteklas resorts en voorzieningen voor grote en kleine groepen met unieke en traditionele locaties voor vergaderingen en evenementen. Liefhebbers van actieve activiteiten kunnen de greens op twee uitdagende golfbanen van wereldklasse begeven, een dagje cruisen en snorkelen in de kalme wateren van onze kustlijn, de ruige schoonheid van ons landschap verkennen per jeep of te paard, of zelfs leren windsurfen in een dag in onze beroemde Fisherman's Huts. In het winkelgebied in het centrum van Oranjestad kunt u een dagje marathonshoppen met enkele van's werelds beste ontwerpers en retailers en op verschillende pleinen en winkelcentra die tot laat in de avond open zijn in Palm Beach. Het culturele erfgoed van Aruba is in overvloed toegankelijk met kunstgalerijen en musea om te bezoeken, evenals verschillende muziek-, eet- en kunstfestivals die het hele jaar door plaatsvinden. En degenen die pure ontspanning in gedachten hebben, hebben natuurlijk kilometers ongerepte, bekroonde stranden om van te genieten. Middagen luieren in de schaduw van een palapa, met verkoelende passaatwinden en een bevroren drankje in de hand, zullen zeker de dagelijkse stress van het leven verlichten! Na zonsondergang krijgt het eiland nieuwe energie. Culinaire avonturen zijn er in overvloed, met enkele van de best beoordeelde restaurants in de Caraïben die zich hier op Aruba bevinden. Het eiland is de thuisbasis van meer dan 70 nationaliteiten en onze restaurants vertegenwoordigen een verscheidenheid aan internationale keukens en onze lokale gerechten.

Bekroningen

Afstand vanaf vliegveld

  • Internationale luchthaven Koningin Beatrix

    6.21 mijl van stadscentrum


Lokale attracties

Resort- en vergaderfaciliteiten

Stel je eens voor dat je elke avond strakke klaptafels, felle verlichting en droge binnenverwarming vervangt door verzorgde tropische tuinen, sprankelende zeeën en beeldschone zonsondergangen. Aruba heeft vergaderfaciliteiten in een grote verscheidenheid aan resorts en hotels, die de karakteristieke Caribische warmte en sfeer bieden, in een kleine, veilige en ultramoderne omgeving. We bieden hoogwaardige diensten en attent personeel, evenals de moderne technologie en infrastructuur die u nodig hebt. Meer dan een dozijn accommodaties zijn geschikt voor uw volgende conferentie, elk uitgerust met feestzalen, vergaderzalen en pauzeruimten voor klassikale sessies en kleinere evenementen. De meeste faciliteiten bieden uitnodigende receptieruimtes in de buitenlucht, zodat deelnemers kunnen genieten van het weidse uitzicht op het eiland op Aruba en het voorspelbare perfecte klimaat. Of uw volgende vergadering nu klein en intiem is of een ruime, open setting nodig heeft, Aruba heeft de faciliteiten die passen bij uw soort evenement, groepsgrootte en budget.

Unieke locaties

Naast onze hotels vormen de vriendelijkheid van onze lokale bevolking en het gemak waarmee u zich op het eiland kunt verplaatsen de basis voor het plannen van een verscheidenheid aan boeiende evenementen buiten uw hotel. Uw groep zal genieten van unieke omgevingen, van lokale boerderijen en landhuizen tot musea en de wildernis van ons nationale park die een uniek evenementendecor en culturele en lokale authenticiteit bieden.

Winkelen

Aruba biedt een kleurrijke selectie van moderne winkelcomplexen in de resortgebieden en met winkels omzoomde straten in het centrum en luxe winkelcentra, evenals een potpourri van unieke lokale boetieks en emporiums. Met alles van luxe topmerken tot lokaal gemaakte kunst en kunstnijverheid, uw groep zal dol zijn op ons winkelparadijs

Golf

Heeft uw ideale vakantie betrekking op putts, lags en adelaars? Ben je het gelukkigst als je naar een golfclub gaat swingen? Dan staat je goed nieuws te wachten. Aruba is een van de beste Caribische eilanden om te golfen. Combineer perfect weer en ontspanning met puur plezier op onze golfbanen. Er zijn twee fantastische golfbanen op Aruba, waardoor het een zeer aantrekkelijke golfbestemming is. Aan de noordpunt van het eiland vindt u Tierra De Sol Resort & Golf, met een door de PGA goedgekeurd juweeltje met 18 holes, ontworpen door de beroemde Robert Trent Jones II. Tierra De Sol heeft een prachtig panoramisch uitzicht op de oceaan en een spectaculair woestijnlandschap bij elke hole. Het is geen wonder dat Golf Digest de Place To Play-beoordeling van 4,5 sterren heeft gekregen. The Links at Divi Aruba is een weelderige baan met negen holes, gelegen tussen de luxe vakantievilla's van het Divi Village Golf & Beach Resort. The Links is ontworpen door Litten & Viola en biedt prachtig onderhouden fairways omgeven door inheemse vegetatie voor een werkelijk unieke Caribische golfomgeving. Het is open voor het publiek, met voorkeursstarttijden voor gasten van Divi Resort.

Dineren

Fijnproevers zullen zich meteen thuis voelen op Aruba, met meer dan 150 restaurants kies uit: veel op loopafstand en andere zijn bereikbaar met de taxi, huurauto en bus — Aruba is een paradijs voor fijnproevers! Eten is een groot deel van onze cultuur, dus Arubaanse restaurants zijn zelden leeg. Of u nu op zoek bent naar authentieke lokale gerechten in een traditionele setting of lekker wilt dineren in een van onze toprestaurants, wij kunnen u helpen het juiste restaurant te vinden dat aan de behoeften van uw groep voldoet.

Excursies op het eiland

Dit is een geweldige manier om in één dag over het eiland te navigeren zonder kaart! Je maakt nu deel uit van een jeeptour „wagontrein” die vaak 10 of meer voertuigen met vierwielaandrijving zal bevatten, bestaande uit jeeps en Land Rovers. Georganiseerde jeeptochten stoppen vaak bij de California Lighthouse, de charmante Alto Vista-kapel, Seroe Crystal, de ruïnes van de goudmolen van Bushiribana, de beroemde Natural Bridge, door de binnenwegen naar de grotten van Guadirikiri en eindigen op een privé-eiland dat op slechts vijf minuten met de veerboot van het vasteland ligt.

DMCS

Ons team van doorgewinterde planners en coördinatoren is goed thuis in de groeps-, incentive- en vergadersector van Aruba, met een grondige kennis van Aruba en welke aspecten en ervaringen passen bij elke diverse groep. We kunnen alles coördineren, van excursies, locaties tot entertainment, licht en geluid, inrichting en alle andere componenten die nodig zijn om een geweldig programma van activiteiten en evenementen samen te stellen.

Nationaal park Arikok

Het landgebied van het Arikok National Park omvat de drie belangrijkste geologische formaties die het eiland Aruba vormen: de aruba-lavaformatie, een kwartsdiorietformatie en een kalksteenformatie die zich vanaf de kustlijn naar binnen uitstrekt. Deze formaties hebben een belangrijke rol gespeeld, niet alleen bij het ondersteunen van unieke, inheemse planten en dieren in het wild, maar ook door het beïnvloeden van historische menselijke nederzettingen en activiteitspatronen op het eiland. De rotspartijen, keien en spleten tussen de verschillende formaties creëren microklimatologische omstandigheden die unieke voorbeelden van inheemse flora en fauna ondersteunen. Als gevolg hiervan is het park het leefgebied van verschillende diersoorten die alleen op Aruba voorkomen, waaronder twee slangensoorten: de cascabel, Crotalus thurissus uni-color (ratelslang op het eiland Aruba) en de santanero, Leptodira bakeri (slang met kattenogen op Aruba); de kododo blauw, Cnemido- phorus arubensus (Arubaanse zweepstaarthagedis); en twee vogelsoorten: de shoco, Athene cunicu- laria arubensis (Arubaanse gravende uil) en de prikichi, Aratinga pertinax arubensis (Arubaanse parkiet).

Meer

Seizoensgebondenheid

jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Hoogseizoen
Jan 1 – Apr 30
Dec 16 – Dec 31
Voor- en naseizoen
May 1 – Aug 30
Nov 1 – Dec 15
Laagseizoen
Sep 1 – Oct 31